YAMAHA .::.YBRCLUB.::. 125cc. 250cc. - TÜRKİYE » Teknik » Motosiklet Eğitimleri
YBR 125 rodajda dikkat edilmesi gerekenler
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

19-06-2008 15:05:15
Katılım Tarihi: 19.06.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı PseudoPoseidon

Yeni Üye
  YBR 125 rodajda dikkat edilmesi gerekenler

Merhaba,

Önümüzdeki hafta inşallah 0 km. siyah bir YBR 125 alacağım. Bu benim ilk motosikletim olacak. Ulaşım amaçlı alıyorum ve bu motosikletin ekonomik olması ve modifikasyonsuz ulaşabildiği hız yeterince iyi. Motosikleti aldıktan sonra, rodaj aşamasında nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlarımın öneri ve deneyimlerini bekliyorum.

Lütfen i yerine ı kullanmayın. Türkçe' yi katletmeyin. Cep telefonunda veya internette mesaj yazarken i yerine ı kullandığınızda Türkçe karakter kullanmış oluyorsunuz. İşin doğrusu şudur; İngilizce' de bir tek harf vardır, küçük yazıldığında i, büyük yazıldığında I diye yazılır. Türkçe' de ise ı, I ve i, İ farklı harflerdir. Mutlaka Türkçe karakter kullanmadan yazmanız gerekiyorsa, küçük harfle yazarken i, büyük harfle yazarken I yazmalısınız.

Son olarak, her motosikletin üretim amacı ve kullanım şekli farklı, hepsi sınıfının sınırlarına göre kullanılmalı. Gereksiz modifikasyonlardan kaçınılmalı. Sürat için yaptığınız egzos modifikasyonları havayı çok kirletiyor, lütfen yapmayın. Kasksız, eldivensiz ve ceketsiz motosiklet kullanmayın, her zaman kurallara uyun.

Teşekkürler.

Kask = Task (Görev)

19-06-2008 15:28:31
Katılım Tarihi: 07.05.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı loriss

Üye
dostum merhaba.Öncelikle hoşgeldin.Kullanım klavuzunda verilen bilgilere harfiyen uy..bakımlarını zamanında yaptır.motorun hem uzun ömürlü hemde performans açısından gayet tatmin edici olacaktır..

19-06-2008 16:43:26

Uyarı seviyesi 0

Yeni Üye
Teşekkür ederim, bir ayı aşkın bir süredir motosikletler hakkında araştırma yapıyorum ve kullanım amacıma en uygun (ulaşım amaçlı, işe gidip gelmek için), ekonomik olması, parçasının bulunabilir ve ucuz olması bakımından YBR 125' in benim için en uygun olduğuna karar verdim. Sanırım önümüzdeki hafta satın alacağım, inşallah kararımda yanılmamışımdır.
Size bir sorum daha var, benim işe giderken kullanacağım yolun bir kısmı (8 km kadar) bozuk yol, YBR 125' in bozuk yola tepkisi nasıl? Amortisörlerde bir ayar değişikliği yapmam ve/veya lastik değiştirmem gerekir mi?

Kask = Task (Görev)

19-06-2008 17:26:56
Katılım Tarihi: 20.03.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı yesil_ybr_45

Katılımcı Üye
aramıza hoşgeldiniz. hayırlı olsun kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Samet ÇALIŞKAN
Manisa/merkez
yesil_ybr_45@ybrclub.org

20-06-2008 08:06:04

Uyarı seviyesi 0

Yeni Üye
hoşbuldum, teşekkür ederim. Allah hepimizi kazadan korusun.

Kask = Task (Görev)

21-06-2008 13:30:30
Katılım Tarihi: 30.05.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı modenassoma

Yeni Üye
aramıza hosgeldın kardesım ybr yı güğzel aç gecen makına olamaz senı sagır kalmasın paso hep bas
:?

Uygunsuz davranışları nedeniyle üyeliği iptal edilmiştir.Editör

21-06-2008 13:34:07
Katılım Tarihi: 29.05.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı crazypomak

Yeni Üye
hayırlı olsun kardeşim makşneyi güzel açWink gerisini düşünme yolun farın açık olsunSmile

21-06-2008 13:59:22  | Düzenleyen Forza 21-06-2008 17:56:52
Katılım Tarihi: 30.05.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı modenassoma

Yeni Üye
koc ybr kadar serı makınavarmı bunlar ybre hız makınası deyıl dılar 120 yı gecmıomus ole dılar
*burn*

Moderatör notu:modenassoma sen anlıyormusun ne yazdığını biz anlamıyoruz, kimseyi sıkmak istemiyoruz ama dilimiz önemli bir konu biraz daha dikkat et.Artı kullandığın o iki harfi tekrar yanyana kullanırsan banlanırsın haberin olsun.
Lütfen i yerine ı kullanmayın. Türkçe' yi katletmeyin. Cep telefonunda veya internette mesaj yazarken i yerine ı kullandığınızda Türkçe karakter kullanmış oluyorsunuz. İşin doğrusu şudur; İngilizce' de bir tek harf vardır, küçük yazıldığında i, büyük yazıldığında I diye yazılır. Türkçe' de ise ı, I ve i, İ farklı harflerdir. Mutlaka Türkçe karakter kullanmadan yazmanız gerekiyorsa, küçük harfle yazarken i, büyük harfle yazarken I yazmalısınız.

Uygunsuz davranışları nedeniyle üyeliği iptal edilmiştir.Editör

22-06-2008 14:51:27
Katılım Tarihi: 29.05.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı crazypomak

Yeni Üye
Moderetör, ben modenessoma'nın anlıorum ne demek olduunu sen anlamasanda olur okWink,ahmet onlar daha gerçekleri görmemişte ondan 120 yi geçmez diolarGrinGrin

23-06-2008 07:52:33
Katılım Tarihi: 22.06.08

Takım

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı senol_sel

Süper Üye
Ybr 125 in üstünde fabrikasyon olarak gelen lastikleri acilen değiştir.Sakura bu güne dek gördüğün en berbat lastiklerdir.
Ama
Ben asfaltta giderken yada kalkış sırasında patinaj yapmasını istiyorum ve frenajda da lastikler kaysın millet şanımı görsen diyorsanız o başka.

Not: Bazı arkadaşlar TÜRKÇE yi yazmakta ve gelen uyarıları anlamakta zorluk çekiyorlar sanırım.Lütfen biraz daha gayret.
Unutmayın Burası TÜRKİYE.Ve dilimiz TÜRKÇE.Başka anlaşılmayan bir şey var mı.

Saygılarımla
Şenol SEL

Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
Motosiklet kullanmak tehlikeli bir eylemdir.

Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.

23-06-2008 16:51:57
Katılım Tarihi: 21.06.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı ngereklinsan

Yeni Üye
Dostum YBR125 rodajlik bir durumu yok. ben her sene 0km ybr çalıştırıp plaka takıyor ve ilk gün 800km yapıyor. istedigim gibi basiyor gaz dösüyorum 2005 de 40.000km yaptım 3 ayda hiç sorun yaşamadım. Sadece yag degişimine ve aldıgın benzinin kalitesine dikkat et. Sakura Lastiklere gelince. Lastikler gayet iyi kayma pati durumu söz konusu degil. Ben gayet virajlara tünellere yatarak giriyorum hiç bir sorun yaamıyorum. Sadece ben sadece ön freni kullandıgım için bazen kayma yapiyor ama oda yolun zeminine göre degisiyor. EEE durma mesafesini lastik kayma oranınıda hesaplamak sana tecrübelerle zamanla gelir merak etme. Farın açık , yolun açık olsun dostum. Allah Kazasız belasız binmek nasip etsin.

ÖZAY MOTORSİKLET KONYA YAMAHA YETKİLİ KONYA BAYİİ

23-06-2008 18:36:19

Uyarı seviyesi 0

Yeni Üye
Öncelikle duanıza "amin" diyeyim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Motosiklet konusunda iyi seçim yaptığımı gün geçtikçe daha iyi anlıyorum. Selam ve esenlikler.

Kask = Task (Görev)

23-06-2008 20:38:53

Takım

Uyarı seviyesi 0

Süper Üye
modenassoma yazdı:
koc ybr kadar serı makınavarmı bunlar ybre hız makınası deyıl dılar 120 yı gecmıomus ole dılar
*burn*
Şimdi gelelim anladığım tercümeye.
Koç Ybr kadar seri makina var mı.Bunlar (burda biz oluyoruz.Şahsen tanımadığın kişilere bunlar diye hitap etmek çok aşağılayıcı bir sözdür.yapma) Ybr ye hız makinesi değil diyorlar.120 Km yi geçmiyormuş öyle diyorlar.
Modenasoma Mesajınızı Türkçe meali bu mudur.
Senden hassaten rica ediyorum.Bizim dilimizle mesaj yazarsan bizde rahat olacagız bilgileneceğiz sende rahat olacaksın.

Moderatör notu:modenassoma sen anlıyormusun ne yazdığını biz anlamıyoruz, kimseyi sıkmak istemiyoruz ama dilimiz önemli bir konu biraz daha dikkat et.Artı kullandığın o iki harfi tekrar yanyana kullanırsan banlanırsın haberin olsun.

Saygılarımla
Şenol SEL

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.

23-06-2008 20:41:50

Takım

Uyarı seviyesi 0

Süper Üye
ngereklinsan yazdı:
Dostum YBR125 rodajlik bir durumu yok. ben her sene 0km ybr çalıştırıp plaka takıyor ve ilk gün 800km yapıyor. istedigim gibi basiyor gaz dösüyorum 2005 de 40.000km yaptım 3 ayda hiç sorun yaşamadım. Sadece yag degişimine ve aldıgın benzinin kalitesine dikkat et. Sakura Lastiklere gelince. Lastikler gayet iyi kayma pati durumu söz konusu degil. Ben gayet virajlara tünellere yatarak giriyorum hiç bir sorun yaamıyorum. Sadece ben sadece ön freni kullandıgım için bazen kayma yapiyor ama oda yolun zeminine göre degisiyor. EEE durma mesafesini lastik kayma oranınıda hesaplamak sana tecrübelerle zamanla gelir merak etme. Farın açık , yolun açık olsun dostum. Allah Kazasız belasız binmek nasip etsin.

Size nacizane bir tavsiyem olacak.Siz siz olun özelliklede Tünellere yatarak girmeyin.

Saygılarımla
Şenol SEL

23-06-2008 20:48:08  | Düzenleyen endurado 23-06-2008 20:54:45
Katılım Tarihi: 17.12.07
Kullanıcı Avatarı endurado Kurucu

Admin
Merhaba Şenol

Kurallara uymayan ve saygısızlık yapan kişinin üyeliği iptal edildi bilginize.

Tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Endurado

23-06-2008 21:17:53

Uyarı seviyesi 0

Yeni Üye
Buraya yorumlarını yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Açıkçası, yazıma gelen ilk cevapları okuduğumda anlaşılmaz Türkçe' den dolayı canım sıkıldı ve bu foruma "neden üye oldum ki?" diye aklımdan geçirdim. çünkü işte sırf bu nedenden dolayı, hiçbir forumu takip etmiyorum ve üye değilim. Daha sonra gelen düzeltmeleri ve eleştirileri okuduktan sonra rahatladım ve buradaki paylaşımlara devam etmeye kara verdim.

Tünellere ve virajlara yatarak girmek konusunda söyleyeceklerim var. Motosikletin fiziki yapısı gereği, virajlarda ister istemez bir miktar yatma gerekiyor elbette. Ancak, bu süratinize ve virajın keskinliğine bağlı olarak kendiliğinden ayarlanan birşey. Bir zaman sonra motosikletinizle bütünleşince, ne kadar yatmanız gerektiği o size söylüyor. Dans etmek gibi...

YBR125' in hız makinesi olmadığı fikrine katılıyorum. Amacınız süratli gitmek ise, racing tarzı ve en az 600cc' lik bir motosiklet seçmelisiniz. Bu motosikletler sürat için özel üretiliyor ve motor bloğu, piston ve şasi alaşımları da buna göre ayarlanıyor. Modifikasyonla birşey elde edemediğiniz gibi, makinenizi de gereksiz yere yormuş olursunuz.

Bir tekerlek lastiğinin üretimi bile birçok mühendislik hesaplamaları ve teknolojik birikim gerektiren hassas birşeydir. Motorlu bir taşıtı baştan sona üretmek ise büyük birikim ve yatırım istiyor. Yamaha, Honda gibi markalar, yıllardır bu işin öncülüğünü yapan ve mühendislik konusunda bu alanda sözü geçn firmalar. Dolayısıyla, ürettikleri makinelerin de yapılarını kullanım amaçlarına en uygun şekilde tasarladıkları şüphesiz.

YBR125 ekonomik bir ulaşım sağlaması amacıyla üretilen bir makine. Genel olarak şehir içi kullanıma uygun olmakla birlikte, gerekli tedbirleri almak ve en azından yağ ve buji değişimi, zincir değişimi, debriyaj, gaz veya fren teli değişimi gibi basit onarımları tek başınıza halledebiliyorsanız, dünya turuna da çıkabileceğiniz bir makine. (bkz. ww.re-moto.com)

Burada deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Rodajda dikkat edilmesi gerekenler başlığına uymayan yazılar da yazıldı ama, en azından bir-iki kişinin rodaj deneyimlerini de okuma şansımız oldu. En iyisi ustamıza sormak sanırım.

Saygılar, selam ve esenlikler.

Kask = Task (Görev)

24-06-2008 18:06:01
Katılım Tarihi: 21.06.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı ngereklinsan

Yeni Üye
Senol sel sana hak veriyorum tünellere fazla yatarak girilmez ama o yolun durumana asfaltin özelligine göre degisir. Konya ' mızda asagi yukari bütün alt gecitler ( bizim degimimizle batti ciktilar ) asfaltlari günlük yenilenir. Cok sükür cogu yolumuz düzgündür. Tabi bazi yerler vardi 16 derecelik viraja yavas girmek zorunda kaliyor insan. Ancak tabi birazda tecrübe ve yol hakkinda bilgiye dayalidir virajlara yatma olayi. Ben günde arabayla olsun motorla bazi tünellerden günde 10 kere gectigim oluyor özellikle hafta içi. Kalkıp ben İstanbul , Ankara veya baska bi vilayette tünellere bırak yatarak girmeyi 60 km üzerinde giremem. neyse rodaja gelince eger servisteki ustanın gerçekten tecrübeli ve bilgili olduguna inaniyorsan ve kendini kanıtlamıssa söylediklerine öyle uy dostum.,
Kaskınız basinizda , farınız acik yolunuz acik olsun.

ÖZAY MOTORSİKLET KONYA YAMAHA YETKİLİ KONYA BAYİİ

24-06-2008 22:08:23  | Düzenleyen Cloud 24-06-2008 22:10:59
Katılım Tarihi: 24.04.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı Cloud Özel Üye

Katılımcı Üye
loriss yazdı:
dostum merhaba.Öncelikle hoşgeldin.Kullanım klavuzunda verilen bilgilere harfiyen uy..bakımlarını zamanında yaptır.motorun hem uzun ömürlü hemde performans açısından gayet tatmin edici olacaktır..

Aynen katılıyorum. Rodajı iyi yaptığımı düşünüyorum, 150cc ile 60km ile çıktığım yokuşu ybr ile 70 - 80 km ile çıkabiliyorum daha ne olsun.
Bu arada yeni bir motosiklette rodaj 5000'li km'lere kadar performans yavaş yavaş artırılarak devam eder. Yani 1000 km yaptım şimdi habire motoru zorlayabilirim demek büyük hatadır. Motor asıl 4000 - 5000kmlerden sonra açılmaya başlar.

ÇEVRE KATİLİ BP'DEN YAKIT ALMA!!!

http://mymotorcyc...ogspot.com

25-06-2008 08:03:58

Uyarı seviyesi 0

Yeni Üye
Teşekkürler, işte bu tarz yanıtlar tam aradığım yanıtlardı.

Kask = Task (Görev)

25-06-2008 15:37:31  | Düzenleyen Cloud 25-06-2008 15:41:32
Katılım Tarihi: 24.04.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı Cloud Özel Üye

Katılımcı Üye
Bu arada benimde Sakura orjinal lastiklerle ilgili bir kaç sözüm var.
Sakuralar kuru zeminde gayet iyiler, hatta kazınmış asfaltta bile fena sayılmazlar, ancak hava yağışlı ise zemin kurumadan yola çıkmayın diyorum, bundan 3 gün önce ıslak ve yağlı asfaltta hem de 20 - 30 km hızla düştüm, motor altımdan adeta kaydı gitti ve bariz hiç bir hatam yoktu, çok hafif ferene dokunmam yetti, gerçi asfattaki yağ öyle fazla imiş ki, iç çamaşırıma kadar geçmiş, aslında başka lastik bile olsa kayacakmış yani. Bu konuda bir başlık açacaktım ama vazgeçtim, ybr ile zeminin ve belki azbuçuk lastiklerin azizliğine uğramış oldum. Maddi açıdan çok güçlü değilseniz, bence ıslak zeminden kaçınmak şartı ile(ya da ıslakta çok dikkat ederek) Sakuralarla bir yaz rahatlıkla idare edilir. Ki ben en az 5000km yapmadan değişmeyi düşünmüyorum, bana israf gibi geliyor. Neticede siz dikkatsiz oldukça lastik ne olursa olsun düşülür, kaldı ki benim gibi, tamamen yolun rezilliğinden de düşebilirsiniz. Yeni alınmış bir motorda daha 5000km bile yapmadan bir şeyleri değiştirmek bana garip geliyor. Haa kışın yağışta kullanıyorum diyorsanız o zaman lastik değişimi iş görebilir tabii.

ÇEVRE KATİLİ BP'DEN YAKIT ALMA!!!

http://mymotorcyc...ogspot.com

Seçenekler
Atlanılacak Forum:
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:

Benzer Başlıklar
Başlık Forum Cevaplar En Son Mesaj
sürücü davranışlarının modifiye edilmesi. Motosiklet Eğitimleri 1 10-05-2010 09:10
Motorsikletlerinize Dikkat Arkadaşlar Çalıntı Motor Duyuruları 11 23-04-2010 11:09
arka frene dikkat Bakım Onarım Servis 2 08-02-2010 16:43
Bilgisayar Kullananların Dikkatine / Göz Kuruluğuna Dikkat Konu Dışı 3 06-02-2010 23:30
özellikle bayan sürücülere dikkat edin Genel 10 25-01-2010 14:26